Posle prvog tretmana

Posle drugog tretmana

Uklanjanje tetovaža

ND YAG laserom ili USHF metodom

Tretman za nežno uklanjanje veštačkog pigmenta, bez obzira na to da li se radi o Bio-tattoo, klasičnoj tetovaži ili Permenent Make-up-u. 
Ako Vam se oblik ili boja Vaših pigmentiranih usana, obrva ili kapaka više ne dopada, ili ako je Vaša tetovaža izbledela i smeta, mi Vam pružamo mogućnost da greške i pogrešne crteže kompletno uklonite. Baza naše nežne metode je integrisani koncept tretmana koji se sastoji od kombinacije najmodernijeg aparata i specijalnih preparata. Pri ovom tretmanu nije važno koliko je stara tetovaža, koje je veličine i na kom delu tela se nalazi, nisu bitni ni oblik, ni boja.  Svaki tretman se individualno određuje u zavisnosti od Vaše kože, tkiva, pigmentacije i mesta tretiranog dela tela.

Na koji način se skida tetovaža?

Laser je za sada jedini način kojim se može trajno ukloniti tetovaža. U zavisnosti od tetovaže koriste se razne vrste lasera. U našem salonu radi se sa Nd Yag laserom koji pretežno skida crne, zelene i plave pigmente. Tretman skoro da nema sporednih dejstava. U zavisnosti od praga osetljivosti, skoro je bezbolan i omogućava odlične rezultate.

Kako funkcioniše laserski tretman?

Tokom same tetovaže u kožu se implantira pigment, koji je suviše velik, pa je apsorpcija nemoguća. Laser uz pomoć ekstremne energije svetlosti, u milisekundi spaljuje pigment. S obzirom da svetlost tako kratko deluje na tkivo, koža  ostaje neoštećena. Pigment se raspada u sitne fragmente i preko limfne tečnosti  organizam je u stanju da ga transportuje i apsorbuje. Kad je organizam na taj način izbacio pigment, on iz dubljih slojeva kože izlazi na površinu,  tako da se svakim tretmanom tetovaža se sve više skida.

Koje se tetovaže najbolje skidaju?

Ko prilikom izbora tetovaže već razmišlja o skidanju, bolje odmah da odustaje od ideje.
Tetovaža je odluka za ceo život. Tretman skidanja je dugotrajan i skup, a ni uspeh nije uvek zagarantovan. 95 % tetovaža može se uspešno ukloniti.
Najbolje rezultate pokazuju crni i plavi pigment. Teško se skida bela, žuta i crvena. A posle tretmana može doći do promene pigmenta.

Koliko dugo traje uklanjanje tetovaže?

Da bi se tetovaža uklonila, potrebno je više tretmana. Broj tretmana zavisi od veličine tetovaže, mesta na kome se nalazi i pigmenta.
Obične tetovaže se lakše skidaju nego profesionalne. Obične tetovaže nestaju posle 3 do 6 tretmana, dok je kod profesionalnih potrebno 10 i više tretmana.

Koja je cena tretmana?

U zavisnosti od veličine tetovaže, cene se kreću od 50 do 300 eura. Savet: voditi računa o jevtinim tretmanima, jer tehnička jačina aparata diktira cenu tretmana.

Da li je laserski tretman bolan?

Laserski tretman je u sušini manje bolan nego samo  tetoviranje. Oseća se kao blagi ubod iglom, a posle tretmana, koža je iritirana i oseća se blago peckanje. Hladan oblog pomaže.

Šta se dešava sa kožom posle laserskog tretmana?

Posle tretmana koža je iritirana. Zato treba voditi računa tokom tuširanja i kad se koža suši. Kupanje i sauna nisu dozvoljeni. Prema tretiranom delu tela treba se ophoditi kao prema rani, odnosno povredi.
U prvih par dana može se pojaviti crvenilo, ponekad se pojave mehurići i  limfa. Krastica koja se stvori ne sme se nikako ukloniti. Kad krastica otpadne još nekoliko nedelja ostaje crvenilo na koži. U tom periodu koža je jako osetljiva. Izbegavajte sve sto može izazvati iritacije, pogotovo sunce, ili ukoliko se već morate izlagati suncu, obavezno koristite jak zaštitni faktor. Sledeći tretman se preporučuje tek kada se crvenilo potpuno povuče.

Do kojih sporednih dejstava može doći?

Tretirani deo kože može privremeno da potamni. U retkim slučajevima može doći do blage depigmentacije  na mestu gde se nalazila tetovaža. Postoje pigmenti koji tokom laserskog tretmana promene boju, naročito kada se tretira permanentni make up oko usana. Retko može doći do alergijske reakcije. Ukoliko dođe do infekcije tretiranog dela, može doći i do stvaranja ožiljka. Tu opasnost možete sprečiti disciplinovanom negom, odgovarajućom dezinfekcijom i upotrebom antibakterijskih krema.